Macro

Workshop Macro Fotografie

In de eendaagse workshop Macro Fotografie leer je de vaardigheden en technieken voor het maken van aansprekende macrofoto’s.

Macrofotografie is zowel een technisch als creatief proces. Het maken van goede macrofoto’s is ronduit lastig en vereist veel oefening en doorzettingsvermogen en nog veel meer geduld. Met macrofotografie leg je de kleine wereld vast en toon je details die je vaak met het blote oog niet kunt zien. Door te spelen met je lens en camera-instellingen, kunnen je foto’s de toeschouwer meenemen naar een soms onwerkelijke droomwereld. Macrofotografie is zo fundamenteel anders dan andere vormen van fotografie, dat dit een aparte workshop meer dan rechtvaardigt.

Het volgen van de eendaagse workshop Macro Fotografie zorgt ervoor, dat jouw vaardigheden als macrofotograaf met sprongen vooruitgaan. En dat betaalt zich meteen uit in betere, scherpere en mooiere foto’s. Van scherpe registraties tot dromerige sfeerfoto’s. Foto’s waar je zelf blij van wordt en mensen doen verbazen.

Macrofotografie stelt specifieke eisen aan je materiaal. Zo heb je een speciale macrolens nodig. Dat is een lichtsterke (f2.8) lens met een vast brandpunt (meestal tussen 60 en 105mm), die in staat is om het onderwerp op ware grootte (1:1) weer te geven.
Verder kun je denken aan een flitser, witte fotoparaplu, een reflectiescherm en kleren die vies mogen worden. Hulpmiddelen zijn beperkt tijdens de workshop voorhanden om uit te proberen.

In deze eendaagse workshop leren we jou in een ochtend de belangrijkste technische aspecten van macrofotografie aan de hand van theorie, voorbeeldfoto’s, het instellen van je eigen camera, compositie en gebruik van hulpmiddelen.

In de middag gaan we het geleerde in de praktijk toepassen in de tuin naast het leslokaal.
Na afloop gaan we de gemaakte foto’s bekijken en becommentariëren.

Met een fotorugzak bomvol nieuwe kennis, tips en trucks ga je aan het eind van de dag naar huis en ben je in staat om je vaardigheden zelfstandig verder te ontwikkelen.

De workshop wordt gegeven door Tom Smit
Voor informatie en aanmelden kunt u hier terecht