Landschap

Workshop (Berg)Landschap Fotografie

In de eendaagse workshop (Berg)Landschap Fotografie leer je de vaardigheden en technieken voor het maken van aansprekende (berg)landschapsfoto’s.

Landschapsfotografie is een van de meest lastige en uitdagende vormen van natuurfotografie. Landschap is overal en zien we elke dag. Het is zo alom aanwezig, dat we er eigenlijk niet echt meer naar kijken. Laat staan dat we het bewust zien. Het is echt een uitdaging om van dat alledaagse en zo bekende landschap om ons heen toch een bijzondere en aantrekkelijke foto te maken. Lukt je dat voor ons overbekende Nederlandse landschap, dan lukt dat tijdens reizen in het buitenland ook beter. Indien gewenst geven we speciaal aandacht aan landschapsfotografie in de bergen.
Het volgen van de eendaagse workshop (Berg)Landschap Fotografie zorgt ervoor, dat jouw vaardigheden als landschapsfotograaf met sprongen vooruit gaan. En dat betaalt zich meteen uit in betere en mooiere foto’s. Foto’s waar je een glimlach van krijgt en die het landschap eer aan doen. Foto’s van een niveau om thuis aan de muur te hangen of een mooi album van te maken.

Een landschap optimaal op de foto zetten vereist een gedegen voorbereiding en de juiste materialen. Je moet vooraf de lokatie kennen en terug kunnen vinden en weten waar de zon opkomt en/of ondergaat. Je houdt de weersverwachting in de gaten en kiest de juiste dag voor die lokatie.

Je fotomateriaal is geschikt voor landschapsfotografie. Dat wil zeggen dat je een keuze hebt uit (zoom)objectieven in de range van ca. 16mm groothoek tot ca. 200mm tele-bereik.
Om het licht onder controle te krijgen, maak je gebruik van grijs- en grijsverloop-filters en van een polarisatiefilter. Je camera staat uiteraard op een stevig statief.
Zoals je ziet, een flink aantal technische voorwaarden.

In deze eendaagse workshop leren we jou in een ochtend de belangrijkste technische aspecten van (berg)landschap fotografie aan de hand van theorie, voorbeeldfoto’s, het instellen van je eigen camera, toepassen van verschillende objectieven en filtergebruik.

In de middag gaan we het geleerde in de praktijk toepassen in een mooi stukje Nederlandse natuur.
Na afloop gaan we de gemaakte foto’s bekijken en becommentariëren.

Met een fotorugzak bomvol nieuwe kennis, tips en trucks ga je aan het eind van de dag naar huis en ben je in staat om je vaardigheden zelfstandig verder te vervolmaken.

De workshop wordt gegeven in:
Wezep (bij Zwolle)
Wezep ligt op de Veluwe en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De leslocatie is op 10 minuten loopafstand van het station
Het praktijkdeel vindt plaats in het nabijgelegen natuurgebied ‘Wezepse Heide’
Nijverdal
Nijverdal ligt aan de rand van het nationale park ‘Sallandse Heuvelrug’ en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie ligt op 25 minuten loopafstand van het station en 10 minuten van de bushalte
Het praktijkgedeelte vindt plaats in het nabijgelegen nationale park ‘Sallandse Heuvelrug’
De workshop duurt van 10.00 uur tot ca. 16.00 uur
Aantal deelnemers is maximaal 8
De workshop wordt gegeven door Ruud van der Bliek
Datums:
Vanwege de corona-maatregelen is een workshop voorlopig enkel in overleg en voor maximaal 2 personen mogelijk, conform de geldende corona-regels
Prijs vanaf € 85,- inclusief koffie, thee en fris
U wordt verzocht voor uw eigen lunch te zorgen
Aanmelden en informatie gaat via het contactformulier o.v.v. uw naam en email