Basiscursus

Workshop Basis Fotografie

In de eendaagse workshop Basis Fotografie leer je de basisvaardigheden en wetenswaardigheden van (natuur)fotografie met als doel om mooiere en aansprekender foto’s te kunnen maken.

Fotograferen is hartstikke leuk, daarom doe je het ook zo graag. Je bent lekker buiten met je camera op pad, alles om je heen wordt ineens heel bijzonder en je schiet er vrolijk op los. Eenmaal thuisgekomen blijken de foto’s toch wat tegen te vallen. Jammer, want dat moment wat je zag en fotografeerde was eenmalig. Zo is dat ook met je vakantiefoto’s. Frustrerend. Dat wil je niet en dat hoeft ook niet.
Het volgen van de eendaagse workshop Basis Fotografie zorgt ervoor, dat jouw vaardigheden als fotograaf met sprongen vooruitgaan. En dat betaalt zich meteen uit in betere en mooiere foto’s. Foto’s waar je een glimlach van krijgt en die je terugvoeren naar die speciale momenten. Een vakantiealbum waar je veel succes mee oogst en dat een mooie en waardevolle herinnering is geworden.

Helaas, fotograferen is niet alleen op pad gaan naar de mooie plekjes van deze aarde. Het is voor een belangrijk deel ook een technische bezigheid. De moderne camera is een uitgebreid en soms ingewikkeld stuk gereedschap, met veel toeters en bellen die je af en toe meer in de weg kunnen zitten dan dat ze je helpen. Ook als je camera op de automatische stand staat, is dat geen garantie dat je foto’s worden zoals je dat verwacht.
Fotograferen bevat vele technieken die je eindresultaat bepalen. Zo is er compositie, belichting, scherptediepte, lange en korte sluitertijden, scherpstellen, witbalans, flitsen etc. En wanneer pas je nu wat toe??

In deze eendaagse workshop leren we jou in een ochtend de belangrijkste technische aspecten van fotograferen aan de hand van theorie, voorbeeldfoto’s en het instellen van je eigen camera.
In de middag gaan we het geleerde in de praktijk toepassen in een mooi stukje Nederlandse natuur.
Na afloop gaan we de gemaakte foto’s bekijken en becommentariëren.

Met een fotorugzak bomvol nieuwe kennis, tips en trucks ga je aan het eind van de dag naar huis.
Je fotografie zal nooit meer dezelfde zijn…

De workshop wordt gegeven door Tom Smit
Voor informatie en aanmelden kunt u hier terecht