Info

Welkom bij BLUENOTEPHOTO.NL

BLUENOTEPHOTO.NL is de samenwerking tussen de natuur- en reisfotografen Ruud van der Bliek, Bouke Lolkema en Tom Smit.
Wij ontwikkelen en begeleiden unieke fotoreizen naar bijzondere en niet alledaagse bestemmingen in Bosnië-Herzegovina, Italië (Dolomieten), Spanje (Picos de Europa), Nepal (Bardia en Mardi Himal) en Zuid-Afrika en verzorgen fotografieworkshops voor beginnende en gevorderde natuurfotografen.
Voor o.a. fotoclubs en op beurzen verzorgen wij fotolezingen over diverse fotografie onderwerpen en gemaakte reizen naar o.a. Madagaskar, de Falkland Eilanden en Nepal.

Laten we ons eerst kort voorstellen:

Ruud van der Bliek is fotograaf, reiziger en muzikant.
Hij woont in Nijverdal, aan de rand van het Nationale Park ‘De Sallandse Heuvelrug’.
Het overgrote deel van zijn fotografie speelt zich af in het buitenland, tijdens trektochten te voet en per fiets en fotoreizen door o.a. IJsland, Noorwegen, de Faröer Eilanden, de Alpen, het Patagonische deel van Argentinië en Chili, het Verenigd Koninkrijk, de Falkland Eilanden, Zuid Afrika, Madagaskar, Bosnië-Herzegovina en Nepal. Het zijn vooral de reizen, die natuurfotografie tot zijn grootste hobby heeft gemaakt.

Bouke Lolkema is fotograaf, reisleider, coach en buitensporter.
Is hij niet in zijn woonplaats Lent, dan reist hij voor zichzelf of als reisleider voor bekende reisbureaus naar alle uithoeken van de wereld, om daar groepen te begeleiden en mensen een geweldige vakantie te bezorgen.
Van alle landen die hij bezocht, heeft vooral Nepal zijn hart gestolen. Vrijwel elk jaar keert hij terug voor het maken van een meerdaagse hoge trekking of een weekje op zoek naar tijgers en alle ander wildlife in Bardia National Park. Ook Zuid-Afrika kan regelmatig op zijn bezoek rekenen. Als fotograaf is Bouke vooral geïnteresseerd in wild en vogels.

Tom Smit is als fotograaf de techneut binnen het team en een alles-eter als het op fotografie aankomt.
In 2018 is hij afgestudeerd aan de Fotovakschool in Apeldoorn en natuurfotografie is zijn passie. Daarvoor heeft hij o.a. Bosnië-Herzegovina, Gambia, Zuid-Afrika en de Dolomieten bezocht en kun je hem regelmatig tegenkomen in de Nederlandse natuur.
Naast natuurfotografie houdt hij zich bezig met product-, reclame- en bruiloftsfotografie. Dat doet hij met volle overgave en vakmanschap en altijd met het beste resultaat voor de klant.
Binnen het team is Tom verantwoordelijk voor de inhoud, uitvoering en kwaliteit van de fotoworkshops.

Fotoreizen

We zijn begonnen met twee fotoreizen, naar Nepal (wildlife en cultuur) en Bosnië-Herzegovina (landschap, macro, en cultuur).
Het aanbod is in 2020 uitgebreid met nieuwe reizen, naar de Italiaanse Dolomieten (berglandschap), Zuid-Afrika (wildlife, landschap en cultuur) en Nepal (foto-trekking, berglandschap en cultuur).
Ook in 2021 voegen we een nieuwe en bijzondere bestemming toe, de Picos de Europa (berglandschap, zeekust en cultuur) in het noorden van Spanje.

Bij het samenstellen van nieuwe fotoreizen streven we ernaar om zoveel mogelijk weg van de ‘gebaande paden’ te blijven. Zo heeft Bouke in februari 2020 een verkenningsreis gemaakt naar Ladakh (India), voor het fotograferen van de zeldzame sneeuwluipaard. In februari 2021 staat deze reis opnieuw gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan via zijn website contact op met Bouke.

Al onze fotoreizen worden logistiek uitgevoerd door gespecialiseerde reisorganisaties als Snowleopard Adventures, Herzegovina Lodges, WAW.travel en ZaZoe Xperience. Hiermee verzekeren we ons van de allerbesten binnen hun specialisme, waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de reizen gewaarborgd is.

Workshops

De workshops richten zich op beginnende en gevorderde (natuur)fotografen.
Er is een basiscursus en twee thema-cursussen (berg)landschapsfotografie en macrofotografie, elk van een dag.
Voor de meer gevorderde fotograaf zijn er aanvullende workshops van maximaal een halve dag over filtergebruik, panorama en focusstacking.
Tijdens de fotoreizen kan er, naar behoefte van de deelnemers, tijd worden vrijgemaakt voor korte praktijkworkshops.

Heb je vragen, neem dan hier contact met ons op.