Info

Welkom bij BLUENOTEPHOTO.NL

BLUENOTEPHOTO.NL is een samenwerking tussen de natuur- en reisfotografen Ruud van der Bliek, Bouke Lolkema en Tom Smit.

Wij begeleiden fotoreizen voor Fotoreisshop naar bijzondere en niet alledaagse bestemmingen in o.a. Bosnië-Herzegovina, Italië (Dolomieten), Spanje (Picos de Europa), Nepal (Bardia en Mardi Himal) en Zuid-Afrika en verzorgen fotografieworkshops voor beginnende en meer gevorderde natuurfotografen. 

Voor o.a. fotoclubs en op beurzen geven wij fotolezingen over diverse fotografie-onderwerpen en door ons gemaakte reizen naar o.a. Madagaskar, de Falkland Eilanden, Dolomieten en Nepal.

Laten we ons eerst kort voorstellen:

Ruud van der Bliek is fotograaf, reisbegeleider, reiziger en muzikant.
Hij woont aan de rand van het Nationale Park ‘De Sallandse Heuvelrug’ en zijn fotografie speelt zich voor een groot deel dan ook daar af.
Het liefst fotografeert hij in het buitenland, tijdens trektochten te voet en per fiets en fotoreizen door o.a. IJsland, Noorwegen, de Faröer Eilanden, de Alpen, het Patagonische deel van Argentinië en Chili, het Verenigd Koninkrijk, de Falkland Eilanden, Zuid Afrika, Madagaskar en Nepal. Het zijn vooral de reizen, die natuurfotografie tot zijn belangrijkste hobby heeft gemaakt, met een voorliefde voor berglandschappen.

Bouke Lolkema is fotograaf, reisbegeleider, coach en buitensporter.
Is hij niet thuis, dan reist hij voor zichzelf of als reisleider voor bekende reisbureaus naar alle uithoeken van de wereld, om daar groepen te begeleiden en mensen een geweldige actieve vakantie te bezorgen.
Van alle landen die hij bezocht, heeft vooral Nepal zijn hart gestolen. Vrijwel elk jaar keert hij terug voor het begeleiden van een meerdaagse hoge trekking voor Snowleopard Adventures of een weekje op zoek naar tijgers en alle ander wildlife in Bardia National Park. Ook Zuid-Afrika kan jaarlijks op zijn bezoek rekenen, waar hij zich o.a. bezighoudt met het begeleiden van rondreizen voor ZaZoe Xperience. In de winter begeleidt hij sneeuwschoenwandelingen voor Sneeuwhaas. Als fotograaf is Bouke vooral geïnteresseerd in berglandschappen en wildlife.

Tom Smit is fotograaf, reisbegeleider, drone fanaat en de techneut binnen het team. Hij is een alles-eter als het op fotografie aankomt.
In 2018 is hij afgestudeerd aan de Fotovakschool in Apeldoorn en natuurfotografie is zijn passie. Hij bezocht o.a. Bosnië-Herzegovina, Gambia, Zuid-Afrika en de Dolomieten en kun je hem regelmatig tegenkomen in de Nederlandse natuur.
Naast natuurfotografie houdt hij zich bij Immix Photography bezig met product-, reclame-, drone- en bruiloftsfotografie. Dat doet hij met veel vakmanschap en altijd met het beste resultaat voor de klant voor ogen.
Binnen het team is Tom o.a. verantwoordelijk voor de inhoud, uitvoering en kwaliteit van de fotoworkshops.

Fotoreizen

Begonnen met twee fotoreizen, naar Nepal (wildlife en cultuur) en Bosnië-Herzegovina (landschap, macro, en cultuur), is het aanbod in 2020 uitgebreid met nieuwe reizen, naar de Italiaanse Dolomieten (berglandschappen), Zuid-Afrika (wildlife, landschappen en cultuur) en Nepal (foto-trekking, berglandschappen en cultuur).
In 2021 is er opnieuw een bijzondere bestemming toegevoegd, de Picos de Europa (berglandschap, zeekust en cultuur) in het noorden van Spanje.
Begin 2021 zijn onze fotoreizen samengevoegd met de fotoreizen van Tweemetervijf Fotografie van Damien Franscoise tot het nieuwe fotoreisbureau Fotoreisshop. Fotoreisshop heeft een breed aanbod aan korte en langere fotoreizen in Nederland en naar o.a. Frankrijk, Italië, Spanje, Jordanië, Nepal, India, Namibië en Zuid-Afrika.

Bij het samenstellen van een deel van de fotoreizen streven we ernaar om zoveel mogelijk weg te blijven van de ‘gebaande paden’.
Zo heeft Bouke in februari 2020 een verkenningsreis gemaakt naar Ladakh (India) voor het fotograferen van de zeldzame sneeuwluipaard. In januari/februari 2022 is deze speciale Fotoreis India opgenomen in het reisaanbod van Fotoreisshop.

Alle fotoreizen zijn exclusief te boeken bij Fotoreisshop conform de voorwaarden en garanties van VvKR, GGTO en Calamiteitenfonds, waarmee kwaliteit en betrouwbaarheid van de reizen voor u maximaal gewaarborgd zijn.
Vanwege de corona pandemie zijn voor 2021 de reisvoorwaarden extra versoepeld en bieden wij u extra financiële bescherming. Meer informatie hierover vind u op de website van Fotoreisshop.

Workshops

De workshops richten zich op beginnende en gevorderde (natuur)fotografen.
Er is een basiscursus en twee thema-cursussen (berg)landschapsfotografie en macrofotografie, elk van een dag.
Voor de meer gevorderde fotograaf zijn er aanvullende workshops van maximaal een halve dag over filtergebruik, panorama en focusstacking.

Heb je vragen over ons en/of onze workshops, neem dan hier contact met ons op.