Info

Welkom bij BLUENOTEPHOTO.NL

BLUENOTEPHOTO.NL is de samenwerking tussen de natuur- en reisfotografen Ruud van der Bliek, Bouke Lolkema en Tom Smit.
Wij ontwikkelen en begeleiden unieke fotoreizen naar bijzondere en niet alledaagse bestemmingen in Bosnië-Herzegovina, Italië (Dolomieten), Spanje (Picos de Europa), Nepal (Bardia en Mardi Himal) en Zuid-Afrika en verzorgen fotografieworkshops voor beginnende en meer gevorderde natuurfotografen.
Voor o.a. fotoclubs en op beurzen geven wij fotolezingen over diverse fotografie-onderwerpen en door ons gemaakte reizen naar o.a. Madagaskar, de Falkland Eilanden, Dolomieten en Nepal.

Laten we ons eerst kort voorstellen:

Ruud van der Bliek is fotograaf, reisbegeleider, reiziger en muzikant.
Hij woont aan de rand van het Nationale Park ‘De Sallandse Heuvelrug’ en zijn fotografie speelt zich voor een groot deel dan ook daar af.
Het liefst fotografeert hij in het buitenland, tijdens trektochten te voet en per fiets en fotoreizen door o.a. IJsland, Noorwegen, de Faröer Eilanden, de Alpen, het Patagonische deel van Argentinië en Chili, het Verenigd Koninkrijk, de Falkland Eilanden, Zuid Afrika, Madagaskar en Nepal. Het zijn vooral de reizen, die natuurfotografie tot zijn belangrijkste hobby heeft gemaakt, met een voorliefde voor berglandschappen.

Bouke Lolkema is fotograaf, reisbegeleider, coach en buitensporter.
Is hij niet thuis, dan reist hij voor zichzelf of als reisleider voor bekende reisbureaus naar alle uithoeken van de wereld, om daar groepen te begeleiden en mensen een geweldige actieve vakantie te bezorgen.
Van alle landen die hij bezocht, heeft vooral Nepal zijn hart gestolen. Vrijwel elk jaar keert hij terug voor het begeleiden van een meerdaagse hoge trekking voor Snowleopard Adventures of een weekje op zoek naar tijgers en alle ander wildlife in Bardia National Park. Ook Zuid-Afrika kan jaarlijks op zijn bezoek rekenen, waar hij zich o.a. bezighoudt met het begeleiden van rondreizen voor ZaZoe Xperience. In de winter begeleidt hij sneeuwschoenwandelingen voor Sneeuwhaas. Als fotograaf is Bouke vooral geïnteresseerd in berglandschappen, wild en vogels.

Tom Smit is fotograaf, reisbegeleider, drone fanaat en de techneut binnen het team. Hij is een alles-eter als het op fotografie aankomt.
In 2018 is hij afgestudeerd aan de Fotovakschool in Apeldoorn en natuurfotografie is zijn passie. Hij bezocht o.a. Bosnië-Herzegovina, Gambia, Zuid-Afrika en de Dolomieten en kun je hem regelmatig tegenkomen in de Nederlandse natuur.
Naast natuurfotografie houdt hij zich bij Immix Photography bezig met product-, reclame-, drone- en bruiloftsfotografie. Dat doet hij met veel vakmanschap en altijd met het beste resultaat voor de klant voor ogen.
Binnen het team is Tom o.a. verantwoordelijk voor de inhoud, uitvoering en kwaliteit van de fotoworkshops.

Fotoreizen

Begonnen met twee fotoreizen, naar Nepal (wildlife en cultuur) en Bosnië-Herzegovina (landschap, macro, en cultuur), is ons aanbod in 2020 uitgebreid met nieuwe reizen, naar de Italiaanse Dolomieten (berglandschappen), Zuid-Afrika (wildlife, landschappen en cultuur) en Nepal (foto-trekking, berglandschappen en cultuur).
In 2021 voegen we opnieuw een bijzondere bestemming toe, de Picos de Europa (berglandschap, zeekust en cultuur) in het noorden van Spanje.

Bij het samenstellen van de fotoreizen streven we ernaar om zoveel mogelijk weg van de ‘gebaande paden’ te blijven.
Zo heeft Bouke in februari 2020 een verkenningsreis gemaakt naar Ladakh (India), voor het fotograferen van de zeldzame sneeuwluipaard. In 2021 staat deze speciale reis opnieuw gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan via zijn website contact op met Bouke.

Al onze fotoreizen worden logistiek uitgevoerd door gespecialiseerde reisorganisaties als Snowleopard Adventures, Herzegovina Lodges, WAW.travel en ZaZoe Xperience. Hiermee verzekeren we ons van de allerbesten binnen hun specialisme en hanteren we de voorwaarden en garanties van ANVR/SGR/Calamiteitenfonds en VvKR/GGTO, waarmee de kwaliteit en betrouwbaarheid van de reizen voor u maximaal gewaarborgd is.
Vanwege de corona pandemie zijn voor 2021 de reisvoorwaarden extra versoepeld en bieden wij u extra financiële bescherming. O.a. krijgt u bij niet door kunnen gaan van de reis volledige restitutie van de reeds betaalde reissom en geen voucher. Kijk bij de betreffende reis voor alle details.

Workshops

De workshops richten zich op beginnende en gevorderde (natuur)fotografen.
Er is een basiscursus en twee thema-cursussen (berg)landschapsfotografie en macrofotografie, elk van een dag.
Voor de meer gevorderde fotograaf zijn er aanvullende workshops van maximaal een halve dag over filtergebruik, panorama en focusstacking.
Tijdens de fotoreizen wordt er, naar interesse van de deelnemers, tijd vrijgemaakt voor korte praktijkworkshops.

Heb je vragen over ons en/of onze producten, neem dan hier contact met ons op.