Info

Welkom bij BLUENOTEPHOTO.NL

BLUENOTEPHOTO.NL is een samenwerking tussen de fotografen en reizigers Ruud van der Bliek, Bouke Lolkema en Tom Smit.
Wij ontwikkelen en begeleiden unieke fotoreizen naar bijzondere en niet alledaagse bestemmingen in Bosnië-Herzegovina, de Dolomieten (Italië), Nepal en Zuid-Afrika en verzorgen fotografieworkshops voor beginnende en gevorderde natuurfotografen.
Voor o.a. fotoverenigingen en beurzen verzorgen wij fotolezingen over onze gemaakte reizen naar Madagaskar, de Falkland Eilanden en Nepal.

Laten we ons eerst aan je voorstellen:

Ruud van der Bliek is fotograaf, reiziger en muzikant.
Hij woont in Nijverdal, aan de rand van het Nationale Park ‘De Sallandse Heuvelrug’.
Het overgrote deel van zijn fotografie speelt zich af in het buitenland, tijdens trektochten te voet en per fiets en fotoreizen door o.a. IJsland, Noorwegen, de Faröer Eilanden, de Alpen, het Patagonische deel van Argentinië en Chili, het Verenigd Koninkrijk, de Falkland Eilanden, Zuid Afrika, Madagaskar, Bosnië-Herzegovina en Nepal. Het zijn vooral de reizen, die natuurfotografie tot zijn grootste hobby hebben gemaakt.

Bouke Lolkema is fotograaf, reisleider, coach en buitensporter.
Is hij niet in zijn woonplaats Lent, dan reist hij voor zichzelf of als reisleider voor een bekend reisbureau naar alle uithoeken van de wereld, om daar groepen te begeleiden en mensen een geweldige vakantie te bezorgen.
Van alle landen heeft vooral Nepal zijn hart gestolen en elk jaar keert hij terug voor het lopen van een meerdaagse hoge trekking of een week op zoek naar tijgers en ander wildlife in Bardia National Park. Maar ook Zuid-Afrika kan regelmatig op zijn bezoek rekenen. Als fotograaf is Bouke vooral geïnteresseerd in wild en vogels.

Tom Smit is als fotograaf de techneut binnen het team en een alles-eter als het op fotografie aankomt. In 2018 is hij afgestudeerd aan de Fotovakschool in Apeldoorn.
Natuurfotografie is zijn passie. Daarvoor heeft hij o.a. Bosnië-Herzegovina en Gambia bezocht en kun je hem vinden in de Nederlandse natuur. Naast natuurfotografie houdt hij zich bezig met product-, reclame- en bruiloftsfotografie. Dat doet hij met volle overgave en vakmanschap en altijd met het beste resultaat voor ogen.
Binnen het team is Tom verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van de fotoworkshops en begeleidt de reizen naar Bosnië-Herzegovina, de Dolomieten en Zuid-Afrika.

Fotoreizen

In 2019 zijn we begonnen met twee fotoreizen, naar Nepal (wildlife en cultuur) en Bosnië-Herzegovina (landschap, macro, en cultuur).
Voor 2020 is dit aanbod uitgebreid met nieuwe reizen, naar o.a. de Italiaanse Dolomieten (berglandschap), Zuid-Afrika (wildlife, landschap en cultuur) en Nepal (foto-trekking, berglandschap en cultuur).
Er zijn plannen voor nieuwe en bijzondere bestemmingen, waarbij we zoveel mogelijk van de ‘gebaande paden’ weg willen blijven. Onder andere een fotoreis naar Ladakh (India) voor het fotograferen van de zeldzame sneeuwluipaard. In februari 2020 staat een verkenningsreis op het programma om deze bijzondere reis verder te ontwikkelingen. Mocht je nu al mee willen, neem dan via zijn website contact op met Bouke.

Vrijwel al onze fotoreizen worden logistiek uitgevoerd door gespecialiseerde reisorganisaties als Snowleopard Adventures, Herzegovina Lodges en ZaZoe Xperience. Hiermee verzekeren we ons van de allerbesten binnen hun specialisatie, waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de reizen gewaarborgd is.

Workshops

De workshops richten zich op beginnende en gevorderde (natuur)fotografen. Er is een basiscursus en twee thema-cursussen (berg)landschapsfotografie en macrofotografie.
Voor de meer gevorderde fotograaf zijn er korte aanvullende workshops filtergebruik, panorama en focusstacking. Ook tijdens de reizen naar Bosnië-Herzegovina en de Dolomieten kan er naar behoefte ruimte worden ingepland voor workshops.

Heb je vragen, neem dan hier contact met ons op.