Fotoreizen

Fotoreizen

Welkom op onze fotoreispagina

Hier vindt u reizen naar bijzondere en niet alledaagse bestemmingen, die volledig zijn afgestemd op fotografie. Ons doel is om daar te gaan waar anderen niet of nauwelijks komen, wat ons aanbod voor een groot deel uniek maakt. Is het niet vanwege de locatie, dan is het wel de manier waarop de reis wordt uitgevoerd.

Het deelnemen aan een van onze fotoreizen is een goede en aangename manier om op een prachtige locatie uw fotografie te verbeteren. U heeft alle tijd en gelegenheid om gedurende de dag met uw camera bezig te zijn. De begeleider geeft u tips en trucs om met geweldige foto’s thuis te komen. Het fotograferen in een kleine groep geeft door de gesprekken en vragen, veel uitwisseling van kennis en kunde. Alle reizen worden begeleid door een ervaren fotograaf, die, naar behoefte van de groep, tijd inruimt voor workshops. Daarnaast is het ook een hartstikke leuke en bijzondere vakantie.

Voor de uitvoering van de reizen maken we gebruik van in het betreffende land/gebied gespecialiseerde reisbureaus, die daarin een zeer goede reputatie hebben opgebouwd.
Zo werken we voor Bosnië-Herzegovina samen met Herzegovina Lodges, voor Nepal met Snowleopard Adventures, voor Spanje met WAW.travel en voor Zuid-Afrika met ZaZoe. Hierdoor krijgt u de zekerheid dat alles tot in de puntjes geregeld is.

De reizen naar Nepal zijn inclusief alle vliegtickets. Snowleopard Adventures compenseert voor u de CO2 uitstoot en biedt SGR garantie. De SGR garantie geldt ook voor de reizen naar de Dolomieten en Zuid-Afrika, mits via Snowleopard geboekt. De reizen naar Spanje via WAW.travel vallen onder de voorwaarden en garantie van de VvKR.

Bij de reis naar Bardia in Nepal krijgt elke deelnemer die dat wil een drinkwaterfles met filter van Water-to-Go, om het gebruik van niet herbruikbare plastic waterflessen terug te dringen en zo plastic zwerfafval te verminderen. Door deze drinkfles met ingebouwd waterfilter kan het door de lodge reeds goed gezuiverde drinkwater absoluut veilig gedronken worden.

De zwaarte van de reizen verschilt per reis. De fotoreizen ‘Balkan Xperience’, ‘Berglicht’, ‘Picos de Europa 360º’ en ‘Wild Afrika’ vallen in de categorie ‘gemakkelijk’, wat betekent dat ze weinig fysieke inspanningen vragen en geschikt zijn voor ieder die gezond is en goed ter been. De fotoreizen ‘Eye of the Tiger’ en ‘Himalayan Dreams’ naar Nepal stellen wat meer eisen aan uw fysieke en mentale conditie en vallen in de categorie ‘licht’. Hiervoor moet u goed ter been zijn en enkele uren kunnen wandelen door ongelijk terrein.
Bij twijfel of een reis geschikt voor u is of voor andere vragen, kunt u contact met ons opnemen.

Al onze reizen kennen een minimum en maximum aantal deelnemers, maar het is ook mogelijk om deze reizen op maat uit te laten voeren voor uzelf of uw eigen groep.
Neemt u in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel met offerte.

8-daagse fotoreis Bosnië-Herzegovina – natuur en cultuur
Fotografeer ongerepte berglandschappen, bossen waar nog beren en lynxen voorkomen, prachtige bloemenweides, meren, rivieren en watervallen, het authentieke platteland en de cultuur en architectuur van de middeleeuwse steden Sarajevo en Mostar.

Balkan Xperience

15-daagse fotoreis Nepal – Bardia NP en Kathmandu
Fotografeer tijgers, neushoorns, olifanten, apen, herten, krokodillen en tientallen vogelsoorten in het nog vrijwel onontdekte en ongerepte natuurparadijs Bardia National Park en laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu.

Eye of the Tiger

8-daagse fotoreis Italiaanse Dolomieten – berglandschappen
Fotografeer spectaculaire berglandschappen, bergmeren en zonsopkomsten en -ondergangen in het hart van de Italiaanse Dolomieten. Beleef de bergen als nooit te voren en geniet met volle teugen van de mooie Italiaanse natuur.

Berglicht

15-daagse fotoreis Nepal – Annapurna en Kathmandu
Wandel en fotografeer in een decor met de hoogste bergen ter wereld. Beleef spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen boven de witte toppen en gletsjers van de Annapurna Himal en laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu.

Himalayan Dreams

8-daagse fotoreis Spanje –  Picos de Europa
Ga mee op ontdekkingsreis door drie provincies 360º rond het nationaal park Picos de Europa en sluit de reis af aan de ruige zeekust van Asturië. Beleef het voor- of najaar in de bergen, fotografeer de berglandschappen in de Picos en de woeste zeekliffen van de noordkust.

Picos de Europa 360º

12-daagse fotoreis Zuid Afrika – 5 parken fotosafari’s
Fotografeer het rijke dierenleven van Zuid Afrika vanuit de eigen auto, een kijkhut en wandelend door het bushveld in vijf bijzondere en beroemde nationale en privé parken en beleef landschap, cultuur en bevolking van het kleine koninkrijk Swaziland.

Wild Africa