Berglicht
Berglicht

12 t/m 19 september 2020 (vol)
11 t/m 18 september 2021

De 8-daagse fotoreis Berglicht brengt je naar het hart van de Italiaanse Dolomieten (Unesco Wereldnatuurerfgoed).
Hier leven we ons fotografisch uit op imposante berglandschappen, kleurrijke bergmeren en spectaculaire zonsopkomsten en -ondergangen. Beleef de bergwereld als nooit te voren en geniet van al het moois dat Italië met haar prachtige natuur jou te bieden heeft.

Vanuit ons comfortabele en centraal gelegen hotel rijden we dagelijks naar de mooiste fotolocaties. Soms hoog in de bergen, soms diep in het dal. Vrijwel alle locaties zijn per auto en/of kabelbaan bereikbaar. Soms moeten we een stukje lopen, maar nooit wordt het moeilijk of te inspannend.
Het verblijf in het hotel en de berghut is op basis van logies met ontbijt. In het hotel heb je standaard de beschikking over een 1-persoons kamer, tenzij je liever een 2 persoons kamer deelt. In de berghut slapen we op een gemeenschappelijke slaapzaal.

De Dolomieten zijn een werkelijk uniek en zeer fotogeniek berggebied, onvergelijkbaar met andere delen van de Alpen. De bergen zijn opgebouwd uit lichtgrijze kalksteen en hebben woeste scherpe pieken. De dalen zijn mooi groen met bossen, bergweides vol veldbloemen, vriendelijke dorpjes en af een toe een mooi gelegen wit kerkje.
De bergen zien er op het oog zeer ontoegankelijk uit, maar dat valt in de praktijk heel erg mee. De meeste gebieden zijn goed ontsloten door wegen en kabelbanen, zodat je vrij gemakkelijk tot diep en hoog in het gebergte kunt doordringen. Een zonsopkomst en zonsondergang met niet al te veel bewolking zet de kale grijze bergen in vuur en vlam.

Elke dag rijden we naar een of meer fotolocaties, waaronder prachtig gelegen en intens gekleurde bergmeren, bergpassen met wijdse uitzichten en bergpanorama’s. We hebben daarvoor de beschikking over een eigen luxe personenbus.
Ook brengen we een (meestal te korte) nacht door in een spectaculair en hoog gelegen berghut, die met een kabelbaan zeer gemakkelijk te bereiken is. Onderweg en rond de berghut fotograferen we tot laat in de avond en in de vroege ochtend en proberen we de omgeving in het mooiste berglicht vast te leggen. Dit is ook een prima locatie voor nachtfotografie.
Op het programma staan onder andere enkele bergmeren, waaronder het wereldberoemde Lago di Carrezza en de indrukwekkende bergwerelden van de Tre Cime, LagazuoiCinque Torri, de Catenaccio, de Sella, de Pale di San Martino en de Marmolada.

Reisdetails

De reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en goed ter been en voor elk niveau fotograaf. Iedere dag komen we terug in ons hotel, uitgezonderd de nacht dat we in de berghut overnachten. In de berghut slapen we op een slaapzaal. Lunch en diner zijn niet inbegrepen en eten doen we waar en wanneer het ons uitkomt; in (de buurt van) ons hotel, ergens onderweg of op de berghut.

Het weer in de bergen is vaak moeilijk voorspelbaar. Ondanks dat we in Italië zijn en de temperaturen in het dal hoog kunnen oplopen, is dat geen garantie voor het bergweer. We volgen nauwgezet de weerberichten, waarbij we extra alert zijn op onweer. Afhankelijk van het weer en in overleg met de groep zijn wijzigingen op (de volgorde van) het programma mogelijk, zodat we het maximale uit de reis kunnen halen zonder onze veiligheid in gevaar te brengen.

Omdat we zowel in de dalen als in de bergen verblijven, kunnen de omstandigheden tijdens de week en ook tijdens de dag zelf sterk veranderen. Met je kleding moet je daar rekening mee houden. Je hebt kleding nodig die geschikt is voor zowel warm als koud weer en voor als het onverhoopt regent.

Kleding volgens het ‘laagjes-principe’ voldoet het best. Dat wil zeggen een (afrits)broek, een luchtig t-shirt, een trui of vest en een winddichte laag (b.v. windjack of regenjas). Verder een muts, handschoenen, een pet of hoed tegen de zon en een zonnebril. Voor op de hut en tijdens avond/nachtfotografie heb je een zaklamp of hoofdlampje nodig.
Gebruik voor het meenemen van je cameraspullen een ruime (foto)rugzak met ruimte voor je vest, regenkleding, snacks en een waterfles.

Camera en toebehoren

In basis is elke camera geschikt, mits ISO, sluitertijd en diafragma instelbaar zijn. Heb je een camera met verwisselbare lenzen, neem dan, naast je standaard (kit) lens, een groothoek (zoom)lens en een lichte telezoomlens mee. En voor de liefhebber van bloemen, planten en insecten een macrolens.
Verder een driepoot-statief, (draad)ontspanner, voldoende geheugenkaartjes en batterijen (met de oplader!) en eventueel een polarisatiefilter en grijsverloop- en stopfilters.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 8 personen

Voor meer informatie en vragen kun je hier contact opnemen
Reserveren voor de reis kan bij Snowleopard Adventures

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst hotel en kennismaking
Dag 2: Catenaccio en Lago di Carezza
Dag 3: Passo Sella en Val Gardena
Dag 4: Lagazuoi en Cinque Torri (overnachting in berghut)
Dag 5: Lago d’Antorno en Tre Cime
Dag 6: Passo Rolle en Pale di San Martino
Dag 7: Marmolada en Sella
Dag 8: Na ontbijt vertrek naar huis
Het dagprogramma is onder voorbehoud. De weersomstandigheden op de locaties kunnen de volgorde over de dagen doen veranderen.
Prijs:
Vanaf € 1175,00 per persoon, op basis van 1 of 2 personen op een kamer.
Inbegrepen:
– alle overnachting op basis van logies/ontbijt (hotel in 1 of 2-persoons kamer, berghut op slaapzaal)
– met naam genoemde excursies en workshops in het dagprogramma
– alle lokale vervoerskosten incl. tol, brandstof, parkeergelden etc.
– bergliften conform dagprogramma
– personenbus met chauffeur
– Nederlandse reisbegeleiding
– Garantiefonds ANVR/SGR
Niet inbegrepen:
– vervoer naar Italië v.v.
– eventuele transfer van en naar treinstation (Bolzano) of luchthaven (Innsbruck of Venetië)
– lunches, diners en drankjes
– activiteiten en excursies buiten het dagprogramma om
– persoonlijke uitgaven en fooien
– reis- en annuleringsverzekering
De reis wordt uitgevoerd door Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
Begeleiding: Ruud van der Bliek of Tom Smit
Reserveren: