15-daagse fotoreis Himalaya Nepal

Het valt voor de gemiddelde laaglander niet mee om in de buurt van de hoogste bergen van de Nepalese Himalaya te komen. Meestal is daar een zware en langdurige trektocht van een aantal weken voor nodig. Toch is het op enkele plekken in Nepal mogelijk om dichtbij bergen van zelfs 8000 meter hoogte te komen, zonder deze langdurige inspanning.

Vanuit de stad Pokhara gaan we met de auto naar het beginpunt van de 7-daagse lichte trekking over goede en brede wandelpaden en al heel snel sta je tegenover de witte toppen en gletsjers van Annapurna en Dhaulagiri om daar een onbeschrijfelijk mooie zonsopkomst en zonsondergang te beleven en te fotograferen. Elke dag krijg je tientallen fotowaardige momenten voorgeschoteld, van vergezichten en bergbeken tot bloeiende orchideeën en authentieke dorpjes. De zwaarte en hoogte van de trek kun je vergelijken met wandelen in de Alpen beneden de boomgrens. Nepali flat, noemen ze dat. Some up, some down. Een perfecte gelegenheid om in een unieke en spectaculaire omgeving je liefde voor bergwandelen te combineren met je passie voor fotografie. Het absolute hoogtepunt is de zonsopkomst op de massieven van de Annapurna en Dhaulagiri  vanaf een uitzichtpunt op ca. 3600 meter hoogte.

De trekking is geheel afgestemd op fotograferen. Dat houdt onder andere in dat je bagage vervoerd wordt, dat er persoonlijke hulp mogelijk is bij het dragen van je foto uitrusting en er gedurende de wandeldag veel tijd wordt ingeruimd om te fotograferen. De dagafstanden zijn daarom korter dan bij een “normale” trekking. Je bagage wordt vervoerd en overnachten doen we in lodges. We worden begeleid door de ervaren en goed Engels sprekende Nepalese gids Jwala, die er voor zorgt dat alles veilig verloopt en het ons aan niets ontbreekt. Alles is er op gericht om je te ontzorgen, zodat je de hele dag bezig kunt zijn met genieten van de omgeving, de bergen, het wandelen en je fotografie. Uiteraard gaat er een Nederlandse reisbegeleider/fotograaf mee. Zelf beschik je over een goede gezondheid en voldoende conditie om dagelijks enkele uren te wandelen in een bergachtige omgeving (niet steil of gevaarlijk, maar ook nooit vlak).

Voor en na de trekking zijn enkele dagen Kathmandu ingepland, waar we verblijven in een comfortabel hotel en je je fotografisch kunt uitleven op een overdosis aan cultuur, Hindoeïstische en Boeddhistische hoogtepunten en middeleeuwse bouwwerken. Het hotel in Kathmandu staat in het centrum, in de oude winkelwijk Thamel.

De reis duurt in totaal 15 dagen en staat gepland voor het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020. Kijk hier voor datums en boeking of stuur voor meer info een mail naar info@ruudvanderbliek.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *